Vakumsko formiranje, Termo oblikovanje

 

Uopšteno govoreći, ako se bavite industrijom koja proizvodi stvari, postoji velika šansa da koristite ili biste trebalo da koristite termoformiranje da biste napravili neke od tih stvari. U našem proizvodnom pogonu raspolažemo sa tri termoforming mašine radnih dimenzija: 600x700mm, 1100x600mm i 2000x1000mm.

Termoformirana plastika idealna je za širok spektar primena.
Prednost termoformiranja je ogromna i proizvodi od plastike mogu se proizvoditi u različitim debljinama.  U mogućnosti smo da vakumiramo plastične folije ili ploče debljine od 0,10 mm do 10 mm. Termoformne plastične ploče mogu se formirati na tri načina: vakuumsko oblikovano, dvostruko oblikovano i oblikovano pod pritiskom.

Prototipovi vakumata su pristupačni i prilagodljivi
Pristupačni razvoj prototipa je prednost termoformiranja. Prototip kalupi su relativno jeftini i mogu se lako modifikovati kako bi se osiguralo postizanje tačnih gotovih dimenzija pre stvaranja trajnijeg kalupa.

Alat za termo oblikovanu plastiku je brz i ekonomičan
Ušteda na troškovima alata u poređenju sa ostalim proizvodnim procesima je prednost termoformiranja. Proces zagrevanja plastičnih ploča preko kalupa omogućava glatku završnu površinu bez obzira na veličinu gotovog proizvoda. Nije potrebno farbanje zbog predbojenja termoplastičnih ploča. U poređenju sa drvetom, metalom ili drugim materijalima, termoformirana plastika sjaji ili je mat. Kontaktirajte nas za više informacija.

Vacum Tech - proces vakumskog termoformiranja plastike
Vacum Tech - primer termoformiranog vakumata
Vacum Tech - 3D modelovanje - vakumsko termoformiranje plastike

3D Modeling

 

Svaki projekat vakumskog termoformiranja započinje dizajnom. Obično se termoformirana plastika koristi kao deo većeg proizvoda. To je često (mada sigurno ne uvek) spoljni zaštitni i estetski pokrivač dela opreme. Za šta god da se koristi, većina termoformiranih plastičnih proizvoda započinje kao CAD model ili crtež. Uglavnom kada nam klijenti dođu sa svojom CAD datotekom, naši inženjeri sarađuju sa kupcem kako bi usavršili model u oblik koji će dobro odgovarati našem procesu proizvodnje plastike.

Kada ne postoji 3D CAD model, možemo koristiti pomoć 3D skenera da napravimo identičnu kopiju proizvoda. 3D skener takođe možemo koristiti za kontrolu dimenzija i određivanje tolerancija krajnjeg proizvoda.

CNC mašinska obrada

 

Tehnološki napredne CNC mašine sa 3 i 5 osa obezbeđuju precizno ponavljanje opsecanja. Savremeni softver omogućava nam izradu CNC programa na osnovu primljenog 3D CAD modela.

Jednom kada se komad plastike termoformiše, još uvek postoji deo originalnog materijala koji treba obraditi. U kompaniji Vacum Tech koristimo potpuno robotske trimere sa 3 i 5 osa koji mogu brzo rezati složene i precizne oblike, što rezultira bržim vremenom proizvodnje i tačnijim i fleksibilnijim rezanjem. Naši roboti takođe izvode i sekundarne operacije kao što su izrezi, rupe i druge karakteristike koje zahtevaju uklanjanje materijala.

Vacum Tech - CNC obrada - termoformiranje plastike
Vacum Tech - Farbanje vakumata

Završna obrada

 

Nakon što je prilagođeni plastični komad termoformiran i obrađen, to još uvek nije kraj priče. U kompaniji Vacum Tech nudimo mnoge sekundarne operacije, uključujući farbanje, sitoštampu, EMI / RFI zaštitu, ugradnju umetaka i drugih uređaja za pričvršćivanje i montažu šarki, ručica i drugog hardvera.

U kombinaciji sa našim dokazanim upravljanjem lancem snabdevanja, naše usluge omogućavaju da celokupan ciklus proizvoda kod bude “In house”. Klijenti tako dobijaju završenu komponentu i potpuno su spremni za integraciju sa ostatkom njihovog proizvodnog procesa.

Member of

Uvek spremni na nove tehničke izazove, kako bismo učinili da Vaš proizvod zasija u punom sjaju.

Vacum Tech - ISO Standard 9001:2015
 • Recikliramo
KONTAKT
 • Poslovna jedinica 1.
  Laze Kostića 6, 22320 Inđija, Srbija
 • Poslovna jedinica 2.
  Alekse Dundića 61/1, 14000 Valjevo, Srbija
 • Poslovna jedinica 3.
  Filchnerstr. 11 D-89231 Neu-Ulm, Nemačka
 • vtvakumiranje@gmail.com
 • +381 22 551 533
 • +381 64 150 25 62
 • +49 17 251 011 77

© 2020 Vacum Tech. Sva prava zadržana.